16-17 Verslavingszorg: Andere verslavingen

Andere verslavingen (cannabis, kalmeermiddelen, opiaten, amfetamines, cocaïne, pijnstillers, internet en gamen)

Druggebruik is een term die niet enkel gebruikt mag worden in het kader van het illegale gebruik. Het begrip “drugs” heeft een heel brede inhoud en dit gaande van eerder onschuldige genotsmiddelen over geneesmiddelen tot de groep van illegale middelen.
Nog steeds zijn er enorm veel misverstanden in het denken over drugs. Veelal heeft dit te maken met een onwetendheid over bepaalde producten. We worden spijtig genoeg regelmatig misleid door verkeerde en bijgekleurde informatie. Denk maar hoe kortgeleden XTC (ecstasy of MDMA methyleendioxymetamfetamine) in het nieuws kwam met enkele doden in het uitgaansmilieu. Velen gaan er vanuit dat je na een éénmalig gebruik direct verslaafd bent. Het lijkt logisch dat je begint met een jointje en eindigt met heroïne. Druggebruik is een nieuw maatschappelijk verschijnsel waarbij alle druggebruikers marginalen zijn. Druggebruik komt niet voor in elitescholen.
Wat kunnen we aanvangen met gok– of gamingproblemen? Kunnen we deze problematiek door een oplossingsgerichte cognitieve systemische bril bekijken en zo ja hoe kunnen we vanuit dit model interventies doen. Deze bedenkingen en aanpak zullen tijdens de tweedaagse aan bod komen.

Investering: 
Prijs250,00 €

Opleidingsprogramma

Datum Titel Docenten Omschrijving
17/11/2016 2016-VRS-AND-D01
Antwerpen Stuivenberg

(programma nog toe te voegen)

18/11/2016 2016-VRS-AND-D02
Antwerpen Stuivenberg

(nog te bepalen)