Chris Van Dam

Biografie

Chris Van Dam bouwt al jarenlang ervaring op in het teamcoachen in de non-profit.

Hij is als praktijklector verbonden aan de opleiding Bachelor in de Orthopedagogie (Faculteit Mens en Welzijn) van de Hogeschool Gent, waar hij vooral actief is als coach, supervisor en trainer.

Hij coördineert er ook al enkele jaren het postgraduaat ‘Coachen, supervisie en teambegeleiding’ en de navorming ‘Tools voor supervisoren, coaches en teambegeleiders’, en organiseert ook studiedagen en congressen.

Opleiding

Naast zijn opleiding tot 'Bachelor in de orthopedagogie' is Chris ook opgeleid tot Supervisor (2-jarige opleiding), Train de trainer Kernkwadranten en Personal Coach vanuit de Gestaltvisie. Andere relavante opleidingen die Chris gevolgd heeft zijn de 2-jarige opleiding 'Oriënteren op leidinggeven' en de 'Eénjarige basisopleiding in de ontwikkelingsgerichte en experientiële Kinder- en Jeugdpsychotherapie'.

Bibliografie

  • 'De Spiegel.   Krachtig coachen vanuit gestalt- en oplossingsgericht denken met aandacht voor zelfreflectie'. 2013. Academia Press, Gent
  • 'Praktijkboek over oplossingsgericht werken & visualisaties bij mensen met een verstandelijke beperking' (samen met Chris De Rijdt, Bart Serrien). 2014. Garant 
  • 'Coachen naar verandering'.2015. Intersentia.
  • 'Intervisie...een weg naar verandering'.2016. Intersentia