Online opleiding in Covid-19 tijden

Beste Korzybskianen,

Covid-19 heeft een grote impact op de wereld en zo ook op ons.

In een poging het academiejaar op een productieve en relevante manier verder vorm te geven zochten we, o.a. bij jullie, naar oplossingen.

Eén van de aangeraden en snel toegankelijke platforms is Zoom, we hebben dan ook besloten om hiermee aan de slag te gaan voor bepaalde lessen of stukken van lessen.

Hierbij enkele nuttige instructies om een zoom les te vervoegen en te volgen, maar ook wat nuancering over de veiligheid en tips om zelf veilig te Zoomen.

We zijn ons bewust van bepaalde ongerustheden omtrent de veiligheid, we hebben hier lang bij stil gestaan en mits de nodige veiligheidsmaatregelen besloten om de ingeslagen weg van Zoom verder te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=hIkCmbvAHQQ

https://www.latimes.com/business/technology/story/2020-04-13/is-zoom-saf...

https://www.apparata.nl/nieuws/zo-gebruik-je-zoom-veilig-35684

Voor wie geen zoomconnectie mag maken om professionele redenen raden we aan een niet werkgelinkt apparaat te gebruiken of we zullen ook de Zoomlessen trachten zoveel mogelijk op te nemen zodat je die via een ander kanaal kan bekijken (niet interactief dan natuurlijk).

Wij hopen zo op een goede manier tegemoet te komen aan zowel jullie vraag om het academiejaar verder te zetten als de vraag naar veilige verbindingen.

Het Korzybski Team