Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord.

Geweldloos verzet

Losse opleidingen

Geweldloos Verzet (Non-Violent Resistance-NVR), de systemische interventies volgens het gedachtengoed van Haim Omer, proberen de leemte op te vullen tussen teveel autoriteit en te weinig grenzen aan jongeren en andere doelgroepen, wanneer zij gedrag vertonen dat schadelijk is voor zichzelf en anderen en hun relaties. 

Volgens het adagium als iets niet werkt, doe iets anders ontwierp Haim Omer een aantal interventies die ouders, gedragen door een betrokken netwerk, helpen om eenzijdige acties desnoods uit te voeren als (tijdelijk) de dialoog niet meer voldoende is om gevaar af te wenden.

Eric Sulkers als docent van het Korzybski geïnteresseerd in de meest oplossingsgerichte variant, werd het meest geïnspireerd door Peter Jacob uit het VK, die een aantal artikelen schreef over een meer op de noden van het kind gerichte- en trauma-sensitieve manier van implementeren van de interventies van Haim Omer. In 2019 gaf Eric samen met Peter Jacob een driedaagse bij Pleegzorg Vlaanderen over de samenhang tussen NVR en Partnering for Safety.

In deze 2-daagse wordt in dag 1 theorie en achtergrond uitgebreid toegelicht, waarna in dag 2 het oefenen in kleine groepjes centraal staat.

Brugge (2022)
schedule 2 sessies
calendar_today
28 april 2022
09:30 -17:00
place Campus SFX
calendar_today
29 april 2022
09:30 -17:00
place Campus SFX
sell€ 270,00
inschrijven