Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord Ik ga niet akkoord.

INFO VOV

Beste Student,

Er wordt zeer veel verkeerde informatie verspreid over de huidige aanvraag van VOV.

De erkenning voor de 4 jaarse opleiding werd vorig jaar geweigerd omdat deze niet geregistreerd was op basis van studiepunten en er geen koppeling was met een hogeschool/universiteit.
Voor een nieuwe aanvraag moest de registratie dus gebeuren op basis van studiepunten en niet meer van contacturen hierdoor kan vanaf heden enkel nog VOV worden toegekend op basis van deze studiepunten en kunnen/mogen wij geen attesten uitreiken op basis van de oude registratie.

Hieronder kan u het antwoord lezen die wij zelf kregen van VOV:

"

Het ODB-nummer ODB-0003587 wordt stopgezet op 31/12/2022 omwille van de negatieve jaarlijkse evaluatie van 2021. Dit is de gebruikelijke werkwijze. Wanneer een opleiding negatief wordt beoordeeld tijdens de jaarlijkse screening van een bepaald jaar dan wordt deze verwijderd uit de opleidingsdatabank op 31/12 van het jaar dat op de jaarlijkse screening volgt.

Dit geeft de opleidingsverstrekker voldoende tijd om het opleidingsplan te herwerken en een nieuwe aanvraag in te dienen.

U als opleidingsverstrekker heeft dit heel strikt opgevolgd en begin van dit jaar een nieuwe correcte opleidingsaanvraag ingediend : met 70 studiepunten (zoals vereist) en een samenwerking met een hogeschool of universiteit (UGent) aangetoond.

De nieuwe opleiding is ondertussen geregistreerd onder het ODBnr ODB-1002247.

Op dit moment staat inderdaad de oude registratie nog steeds vermeld onder de nieuwe registratie. Wanneer dit verwarrend is voor de cursisten dan kan u bovenstaande uitleg meegeven en er bij vermelden dat de oude registratie niet correct was omdat deze geen 70 studiepunten inhield en er toen geen samenwerking was aangetoond met een Hogeschool of Universiteit.

U dient op het inschrijvingsattest het correcte ODB-nummer ODB-1002247 te vermelden welk dan kan overgenomen worden door de werkgever om de aanvraag voor VOV in te dienen.

Ik vermoed dat de cursisten moeilijkheden hebben met het feit dat de opleiding die wordt stopgezet recht gaf op 540 uren en de correcte registratie slechts recht geeft op 70 studiepunten wat dan recht geeft op 280 uur VOV.

U mag enkel werken met de correcte registratie ODB-1002247 en de foutieve registratie verdwijnt vanzelf op 31/12/2022 uit de opleidingsdatabank.

"

keyboard_arrow_leftTerug naar overzicht