Nieuwsberichten

Online opleiding in Covid-19 tijden

Beste Korzybskianen,

Covid-19 heeft een grote impact op de wereld en zo ook op ons.

In een poging het academiejaar op een productieve en relevante manier verder vorm te geven zochten we, o.a. bij jullie, naar oplossingen.

Eén van de aangeraden en snel toegankelijke platforms is Zoom, we hebben dan ook besloten om hiermee aan de slag te gaan voor bepaalde lessen of stukken van lessen.

Hierbij enkele nuttige instructies om een zoom les te vervoegen en te volgen, maar ook wat nuancering over de veiligheid en tips om zelf veilig te Zoomen.

We zijn ons bewust van bepaalde ongerustheden omtrent de veiligheid, we hebben hier lang bij stil gestaan en mits de nodige veiligheidsmaatregelen besloten om de ingeslagen weg van Zoom verder te volgen.

https://www.youtube.com/watch?v=hIkCmbvAHQQ

https://www.latimes.com/business/technology/story/2020-04-13/is-zoom-saf...

https://www.apparata.nl/nieuws/zo-gebruik-je-zoom-veilig-35684

Voor wie geen zoomconnectie mag maken om professionele redenen raden we aan een niet werkgelinkt apparaat te gebruiken of we zullen ook de Zoomlessen trachten zoveel mogelijk op te nemen zodat je die via een ander kanaal kan bekijken (niet interactief dan natuurlijk).

Wij hopen zo op een goede manier tegemoet te komen aan zowel jullie vraag om het academiejaar verder te zetten als de vraag naar veilige verbindingen.

Het Korzybski Team

reddingsoperatie

Onze ‘reddingsoperatie’ van dit opleidingsjaar ziet er als volgt uit:

-alle supervisies (groepssupervisies, jaarlijkse supervisies) gebeuren langs internet: jullie sturen een video + script op, of een script van een gesprek, een SF-bedenking op een artikel, SF ‘in het dagelijks leven’, …en krijgen feedback van  de staf.

-alle verdere opleidingsdagen krijgen ofwel een internetversie langs ZOOM of zullen op een ander manier ingevuld worden.  Ze worden zoveel als mogelijk op de geplande data georganiseerd.

-de in te halen opleidingsdagen komen er ook via ZOOM of worden op een ander manier ingevuld.  De data worden naderhand doorgegeven.

 

Een ware flexibiliteitstest, voor jullie en voor ons. 

En terzelfdertijd een ontdekkingstocht naar nieuwe vaardigheden.

 

Hou jullie haaks.

De Korzybski-staf

Datums academiejaar 2020/2021

Via onderstaande link kan je de datums 1é – 2 é  jaar en specialisaties voor 3é en 4é jaar terugvinden.

Inschrijven voor een eerste - of volgend schooljaar kan pas vanaf 30 juni 2020

In het eerste jaar kan je pas inschrijven na het indienen van een motivatiebrief en een curriculum vitae (met foto).  Na aanvaarding krijg je een mail dat je kan inschrijven.

Je kan deze nu al opsturen naar motivatie@korzybski.be.

Klik hier

De proclamatie voor het tweede en vierde jaar gaat door op 26 september 2020  van 10 tot 13 uur.